Cursus vloggen

Leer zakelijk vloggen met onze cursussen vloggen zakelijk

Cursus vloggen zakelijk voor jou en je collega’s

Leer zakelijk vloggen met onze 1-daagse incompany cursus vloggen zakelijk. Binnenkort maak je samen met je collega’s overtuigende vlogs voor jouw bedrijf.

Liever een cursus vloggen volgen? Kies voor cursussen op maat.

Filmen, editen, live!

Tijdens deze cursus vloggen leer je filmen, editen en publiceren. Theorie en praktijk door filmmakers met meer dan 20 jaar ervaring.Dagprogramma »

Voor bedrijven

Maar ook overheden en zorginstellingen. Met onze doelgerichte workshops maak je professionele vlogs voor jouw organisatie.Doelgerichte workshops »

Op maat

Geen algemeen verhaal, maar echt een cursus op maat. Vooraf doen wij een intake om de leerdoelen te bespreken en levert praktische formats.Cursussen op maat »

Incompany

Wij geven cursussen vloggen bij jullie op locatie. Je brengt jouw organisatie dus direct in beeld en levert bruikbare vlogs. Groepen vanaf 3 personen.Incompany cursus vloggen »

Storytelling

Leer hoe je een authentiek verhaal vertelt dat boeit en overtuigt. Een vlog met een kop en een staart gericht op jouw doelgroep.Vloggen met een verhaal »

Dagprogramma cursus vloggen

De cursus vloggen duurt 1 dag en bestaat uit twee dagdelen. In de ochtend wordt de theorie behandeld en in de middag gaan de deelnemers aan de slag met filmen en editen. De praktijk dus. Het doel is dat aan het einde van de dag elke deelnemer een representatieve vlog heeft opgenomen.

Tijdens de cursus vloggen (B2B) wordt aandacht besteed aan:

  1. Filmtechniek (beeld, geluid, composities etc.)
  2. Storytelling (boodschap & formats)
  3. Filmen met je smartphone
  4. Vlogs bewerken en publiceren

Filmen met je smartphone

Tijdens de cursus vloggen ga je natuurlijk ook filmen. Nadat de filmtechnieken zijn uitgelegd wordt het tijd om aan de slag te gaan. De deelnemers krijgen een opdracht mee dat past past bij de communicatiedoelstellingen. Wij verstrekken al het nodige vlogmateriaal (o.a. selfiesticks, monopods etc.) om jezelf van je beste kant te laten zien.

Vlogs editen en publiceren

Om het vloggen zo snel mogelijk in de vingers te krijgen, brengen we het geleerde meteen in de praktijk. Je ziet dus direct jouw eigen resultaat. Met nabewerken van je vlog geef je de opname een zakelijke uitstraling. Daarom leren we je ook nabewerken op de pc, laptop of de smartphone zelf. Je vlog is nu echt af!

Wil je liever dat jouw vlogs door ons worden nabewerkt omdat het teveel tijd kost of omdat je de hoogste kwaliteit wilt? Laat dan de vlogs bewerken door ons. Professioneel, snel en zeer voordelig.

Filmtechniek

Hoe zet je iemand of jezelf goed in beeld? Welke compositie past het beste bij jouw vlog? Tijdens het onderwerp ‘filmtechniek‘ leer je hoe je moet filmen voor het mooiste resultaat. Je leert hoe je met licht en geluid omgaat en welke hulpmiddelen je kunt gebruiken. Hoe gebruik je een selfiestick of een tripod? En hoe maak je jezelf verstaanbaar?

Wij leren je alle vlogtechnieken om tot het beste resultaat te komen.

Storytelling

Zonder goed verhaal geen overtuigende vlogs! We leren jullie hoe je een verhaal vertelt en welke formats je hiervoor gebruikt. Formats die passen bij jullie organisatie.

Voorafgaande aan de cursus vloggen doen we een persoonlijke intake. We houden rekening met jullie specifieke leerdoelen. Elke workshop vloggen is bij ons op maat en stemmen de inhoud van de cursus af op jullie organisatiedoelstellingen, brand identity, producten & diensten. En… bovenal de doelgroep. Tijdens de cursus vertalen we dit naar relevante formats en thema’s.

Word jij de nieuwe ambassadeur van jouw organisatie?

Dat maakt de cursus vloggen bij VlogStudio nu nèt even anders…

Vloggen is meer dan alleen maar filmen met je smartphone. Je wilt een goed verhaal vertellen vanuit jouw organisatie. Een verhaal dat bijdraagt aan de doelen en de doelgroep boeit.

Daarom besteden we tijdens onze workshops vloggen aandacht aan de boodschap en het editen. Op maat. We houden rekening met de merkidentiteit, tone-of-voice en formats en thema’s die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Een cursus vloggen op maat!

Elk bedrijf is uniek. Ook jouw bedrijf. En dit wil je natuurlijk zo authentiek mogelijk in beeld brengen. Tijdens de cursus vloggen leer je alles over  geschikte formats en passende onderwerpen. Hierdoor maak je vlogs in de ‘tone of voice’ en uitstraling die passen jouw bedrijf en doelgroep.

Samen leerdoelen bepalen

Om exact te weten wat jullie wensen zijn en hoe de organisatie zich wil profileren, doen we vooraf altijd een telefonische intake. We bespreken  de leerdoelen en hoe je jouw bedrijf wilt presenteren. Dit maakt onze cursussen vloggen uniek. Dus geen standaard verhaal, maar echt een workshop die helemaal is afgestemd op jouw organisatie. Een cursus vloggen op maat dus! Vanaf 3 personen.

Incompany cursus vloggen

Het maakt niet uit waar jullie de cursus willen volgen. We geven de vlogcursus daar waar jij wilt. Wil je het buiten doen? Of op kantoor? In het offerteformulier geef je aan waar je de training vloggen wilt volgen.

Een training vloggen inclusief materiaal

Wij beschikken over de materialen die je nodig hebt om professioneel te leren vloggen. Dit hoef je dus niet zelf aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan selfiesticks, mono- en tripods, microfoons. Zelfs een stabilizer voor schokvrije beelden. Zo heb je de vrijheid om te kunnen experimenteren met diverse vlogmaterialen. Wil je zelf materiaal meenemen kijk voor inspiratie op ‘apparatuur voor vloggen‘.

Zelf neem je mee een smartphone en een flinke dosis enthousiasme. Toch adviseren we je een snelle laptop mee te nemen met minimaal 8Gb geheugen om vlogs te kunnen editen met VideoPad. Vergeet ook niet een koptelefoon mee te nemen zodat het geluid van de vlogs nauwkeurig kan worden bijgesteld.

Klantervaringen

Cursus vloggen ook als bedrijfsuitje

De cursus vloggen richt zich op zakelijk vloggen wat betekent dat er rekening wordt gehouden met de corporate identity. De bedrijfsvlog moet immers wel passen bij de identiteit van de organisatie.

Dat maakt deze workshop zakelijk vloggen ook ideaal als bedrijfsuitje.

Als groep leer je tijdens het bedrijfsuitje vloggen om op een consistentie manier jouw organisatie uit te dragen. Het maken van een bedrijfsvlog is dus niet alleen een hoop fun, maar draagt ook bij aan het uitdragen van de sfeer en identiteit van je organisatie. Bovendien geven we individuele cursussen vloggen op de locaties Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Lijkt het je leuk en leerzaam om met collega’s te leren vloggen? Voor meer informatie over het programma op maat en de prijzen vul je de offerteaanvraag in. Liever vloggen in de opnamestudio? Bekijk de mogelijkheden.

Velden met een * zijn verplicht

Offerte aanvragen cursus zakelijk vloggen (B2B)

 

De prijs voor deze eendaagse cursus vloggen is afhankelijk van het aantal deelnemers, locatie en het dagprogramma dat wij op maat ontwikkelen en varieert tussen de € 225,- en € 375,- per deelnemer per dag. Wil je precies weten wat het kost? Vul het bovenstaande formulier in.

Menu