Workshop Recruitment Video maken

In de workshop “Recruitment Video Maken” leer je hoe je jouw bedrijf visueel presenteert en met video nieuwe medewerkers werft.

Recruitment video’s met een persoonlijke touch

Met een recruitment video laat je de menselijke en persoonlijke kant van jouw bedrijf. Potentiële kandidaten krijgen een gevoel bij de bedrijfscultuur, de mensen achter het bedrijf en de werksfeer. Hierdoor reageren enkel die kandidaten die zich aangetrokken voelen tot jouw bedrijf. Een soort matching-systeem.

Voordelen zelf vacature video maken

Het zelf maken van een vacature video met je smartphone of camera stelt je in staat om aanzienlijk te besparen op de kosten vergeleken met het inhuren van professionele videoproductiediensten. Deze doe-het-zelf aanpak maakt het ook mogelijk om authentieke content te creëren die de echte cultuur en sfeer van je bedrijf vastlegt, wat essentieel is om de juiste kandidaten aan te trekken.

Bovendien biedt het flexibiliteit in het productieproces en stimuleert het creativiteit en teambetrokkenheid. Door zelf video’s te produceren, kun je snel aanpassen en reageren op feedback, wat leidt tot een meer gepersonaliseerde en effectieve wervingsstrategie.

Wat ga je leren?

Om een goede vacature video te maken, zijn er verschillende vaardigheden en aspecten waar je je op moet richten. Deze vaardigheden omvatten zowel de creatieve als de technische aspecten van videoproductie, evenals een goed begrip van je bedrijfscultuur en de functie die je wilt promoten. Hieronder een overzicht van wat je gaat leren:

  • Storytelling en shotlist maken
  • Filmen met je smartphone of camera
  • Interview- en presentatietechnieken
  • Editen
  • Distributie van je recruitment video’s

Waaraan moet een recruitment video voldoen?

Een vacaturevideo dient als visuele ondersteuning bij een vacature, en heeft een sterker effect dan een geschreven vacatureomschrijving door de kernaspecten van de vacature levendig weer te geven. Hoewel een geschreven vacaturetekst de standaardeisen bevat, ligt de nadruk in een vacaturevideo voornamelijk op de essentiële functievereisten die bijzonder belangrijk zijn.

Incompany workshop

Onze recruitment video workshops geven wij bij voorkeur op jullie eigen locatie. Waarom? Omdat we dan direct een concrete en authentieke vacature video kunnen maken. Je hebt dus direct resultaat!

Tijdens de workshop kunnen we direct snijshots van de organisatie maken en verwerken. Zo laat je direct zien hoe leuk jouw bedrijf is om voor te werken. Kortom, we gaan terplekke aan de slag om een wervende recruitment video te maken.

keyboard_arrow_up
× Vraag? Shoot!