Ideeën voor een bedrijfsvlog

Ideeën bedrijfsvlog

Zakelijk vloggen is een leuke en overtuigende manier om je doelgroep kennis te laten maken met jouw bedrijf. Kijkers krijgen het gevoel dat ze je echt leren kennen waardoor het vertrouwen in je bedrijf toeneemt.

Weet je nog niet precies waarover je wilt vloggen en kun je wel ideeën voor je bedrijfsvlog? We hebben een aantal inspirerende ideeën voor je opgesomd. Laat zien wie je bent, welke mooie product je biedt en waar je organisatie voor staat. Bouw je klantloyaliteit verder uit.

Vlogstudio opnamen

Testimonial vlog

Bij een testimonial vlog laat je jouw klanten aan het woord. Tevreden klanten vertellen graag over hun ervaringen met jouw bedrijf of product. Natuurlijk wel open en eerlijk anders gaat het ten koste van de betrouwbaarheid.

Vraag eens onder jouw klanten of ze daar iets voor voelen. Voor hen is het ook een mogelijkheid om hun eigen onderneming onder de aandacht te brengen. Een goed voorbeeld is van Mijndomein. Deze domeinnaam- en hostingspecialist doet dit met Klant in Beeld.

Maak een bedrijfsvlog in de wandelgangen

Een dag op kantoor

Laat je doelgroep in de keuken kijken. Zij vinden het vast leuk om te zien hoe het er op de werkvloer aan toegaat.

Met eigen ogen zien ze welke processen er worden gehanteerd en natuurlijk hoe het er van binnen uitziet. Vul de bedrijfsvlog aan met korte interviews van de medewerkers om het helemaal af te maken.

Vlog van medewerkers

Je doelgroep wil weten met wie ze te maken hebben. Persoonlijk contact is natuurlijk het beste, maar ook kostbaar. Een goedkoop alternatief is een vlog van de mensen die er werken.

Laat verschillende medewerkers aan het woord. Ze vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Zo krijgt je doelgroep een vertrouwd en natuurlijk beeld van jouw bedrijf.

Bedrijfsvlog met medewerkers

Productdemonstratie vlogs

Soms verdienen producten extra uitleg. Met demonstratievlogs vertel je hoe een product werkt en wat de voordelen er van zijn. Een ongedwongen manier om je producten onder de aandacht te brengen van je doelgroep en vragen van klanten te beantwoorden.

Videosamenvatting van evenementen

Nog meer ideeën vloggen nodig? Neem eens je camera mee als je naar een evenement gaat. Op beurzen worden er veel nieuwe ontwikkelingen getoond wat ideaal kijkvoer.

Je vlogs worden hierdoor actueel en nieuwswaardig. Het vergroot de kans dat je meer abonnees verzamelt en je vlogs worden gedeeld.

Een zakelijke vlog opnemen tijdens een evenement
Expert aan het woord

Interview met de expert

Laat namens jouw organisatie zien dat je de expert bent. Kies bij voorkeur een opname in de studio en vraag je collega of hij je wilt interviewen. Maar een bedrijfsvlog opnemen op kantoor kan natuurlijk ook.

In onze vlogstudio creëren we een ontspannen sfeer doordat jullie worden gefilmd op een relaxte bank. Door gebruik te maken van een groene achtergrond en special effects plaats je de bank met waar je wilt.  Wedden dat dit gaaf wordt?

keyboard_arrow_up
× Vraag? Shoot!