Vloggen voor bedrijven
9 voordelen

Met vloggen voor bedrijven breng je jouw bedrijf met  overtuigende video’s onder de aandacht bij je doelgroep. Niet overtuigd? Bekijk dan 9 voordelen om als bedrijf te gaan vloggen.

De voordelen

In een korte vlog van een paar minuten vertel je over onderwerpen die spelen in jouw branche. Dit kan bijvoorbeeld een samenvatting zijn van een evenement of een interview in de studio. Jij bepaalt het onderwerp. Wij regelen de rest. Lees onder de 9 voordelen van vloggen voor bedrijven.

Voordelen van zakelijk vloggen op een rijtje
face

Persoonlijk

Kijkers leren jou als persoon kennen. Daarmee ben je de personificatie van de organisatie. Zorg er daarom voor dat je de organisatie representatief vertegenwoordigt. Let op je uiterlijke verzorging, kleding en taalgebruik en niet te vergeten de inhoud van je boodschap. Doe je dit allemaal goed, dan versterkt dit de identiteit van je organisatie.

search

Betere vindbaarheid

Google is met grote afstand de nummer 1 zoekmachine. Daarna volgt YouTube. Plaats regelmatig een interessant zakelijk vlog en je wordt gevonden in zowel YouTube als Google. Tegenwoordig toont Google steeds meer relevante resultaten video’s uit YouTube. Niet verwonderlijk, want YouTube in handen is van Google.

looks_one

Je bent de eerste

Vloggen voor bedrijven en door bedrijven wordt nog niet op grote schaal gedaan. De kans is groot dat je de eerste bent in jouw branche. Dat is alvast een mooie voorsprong op je concurrenten. Maak vanaf het begin direct professionele vlogs. Let daarbij op de kwaliteit van je opnames en geluid. Zorg ook dat je inhoud een heldere structuur heeft. Een eerste indruk van jou en je bedrijf is vaak bepalend. Wees de eerste en claim autoriteit in jouw vakgebied!

local_play

Content voor je website

Blijf content aan je website toevoegen. Dat is goed voor de vindbaarheid. Een nieuwe webpagina, blogbericht en natuurlijk vlogs. Websites die blijven groeien aan content krijgen de voorkeur van Google. Blogs en vlogs zijn hier goed voor te gebruiken omdat de berichten kort zijn en je er een specifiek thema aan koppelt. Trouwens, voor je bezoeker is het prettig om steeds weer nieuwe en interessante content aan te treffen. Dat is 1 van de voordelen van zakelijk vloggen.

whatshot

Houd de aandacht vast

Hoe houd je de aandacht van de kijker vast? Door een interessant onderwerp op een inspirerende manier te presenteren. Dit geeft je de mogelijkheid om je merk op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Wat wel slim is, is om je logo en naam in beeld te brengen. Heel subtiel. Kijkers zullen jouw merk onthouden.

thumbs_up_down

Direct feedback

Kijkers laten graag een reactie achter bij je zakelijke vlog. Ze plaatsen een bericht of beoordelen je vlog met een thumb up/down. Dit zijn belangrijke signalen voor je volgende vlogs om het nog beter te doen. Leer van de feedback en werk toe naar een nog meer tevreden kijkerspubliek.

movie

Snel gemaakt

Een vlog is vrij snel gemaakt. Bereid je goed voor en de werkelijke opname kost niet veel tijd kosten. Wil je de video nog nabewerken, zal je deze tijd moeten incalculeren. Als vuistregel mag je 1 uur nemen voor een vlog van ca. 5 minuten. Dit lijkt misschien wat veel, maar vergeet niet dat je soms een opname moet overdoen.

person_add

Bouw aan je abonneebestand

Net als bij andere sociale media, kan je je bij YouTube abonneren op videokanalen. Voor zakelijke vlogs is dit bijzonder handig omdat je kijkers bindt die op de hoogte willen blijven over jouw specifieke onderwerpen. Tip: maak vlogs een onderdeel van je communicatiestrategie om het zoveel mogelijk te benutten. Vergeet dus niet je zakelijk vlogs mee te nemen in je nieuwsbrieven en te vermelden op je website.

wifi_tethering

Goedkoop communicatiekanaal

Tot slot nummer 9 van voordelen van zakelijk vloggen: de kosten. Professionele vlogs hoeven niet veel te kosten. Bij VlogStudio huur je de studio al vanaf 30 minuten. Wanneer je zorgt voor een goede voorbereidingen kan je prima 2 vlogs opnemen. Vergelijk dit met andere kanalen en je zal zien dat vloggen een zeer voordelige manier is om een intensief contact met je publiek op te bouwen.

Jouw bedrijf in de kijker met een zakelijk vlog

In 30 minuten neem jij 2 vlogs op in een echte opnamestudio. Wij bedienen de camera, regelen het licht en geluid. Jij leest ontspannen de tekst af op de autocue. Simpel toch?

keyboard_arrow_up
× Vraag? Shoot!