Ebooks vloggen

Het ebook zakelijk vloggen is de ideale voorbereiding

Voordat je begint met vloggen moet je weten wat je gaat vertellen en hoe je dat doet. Een goede voorbereiding helpt daarbij.

In het ebook voor zakelijk vloggen leer je in 5 eenvoudige stappen precies wat je nodig hebt om een zakelijke vlog op te nemen.

Ebook zakelijk vloggen
Voorbereiding zakelijk vloggen

Hulp bij vloggen in 5 stappen

Aan de hand van deze 5 stappen maak je vlogs die gewaardeerd worden door jouw kijkers, je doelgroep. We behandelen de volgende onderwerpen:

  1. Het doel (waarom ga vloggen?)
  2. De persona’s (aan wie ga je het vertellen?)
  3. De boodschap (wat ga je vertellen?)
  4. De vorm (in welke vorm ga je dat doen?)
  5. Het script (en in welke volgorde?)

Onder volgt een korte toelichting op de stappen van het ebook vloggen.

Inhoud ebook zakelijk vloggen

1. het Doel: waarom ga je iets vertellen?

Een vlog opnemen doe je met een reden. Wil je dat de kijker op een persoonlijke manier kennismaakt met jouw bedrijf? Of adviseer je graag klanten over producten die verkoopt? Dit deel helpt je bij het stellen van een duidelijk afgebakend doel.

Doel zakelijk vloggen
Buyer persona's voor je vlogscript

2. de Persona’s: aan wie ga je het vertellen?

Voordat je begint met het maken vlogs, moet je weten wie je publiek is. Wat willen ze weten? En welke kennis hebben ze? Door persona’s te maken, ben je in staat om vlogs op te nemen die feilloos aansluiten op de wensen en behoeften van je publiek.

In het ebook is een link opgenomen naar een invuloefening om zelf persona’s te maken.

3. de Boodschap: wat ga je vertellen?

Wanneer je doel helder is en je duidelijk voor ogen hebt aan wie je iets wilt gaan vertellen, moet je bepalen wat de boodschap wordt. Welk thema ga je behandelen? Wat is het voordeel voor de kijker? En niet te vergeten, wat levert het jou op? In het ebook is een link opgenomen naar de instructies om een vlogscript te schrijven.

Vloggen voor bedrijven werkt enkel als je kiest voor een boeiende boodschap.
De vorm van je vloggen

4. de Vorm: hoe ga je het vertellen?

Er bestaan meerdere manieren om je boodschap te vertellen. Laat je medewerkers aan het woord op de werkvloer, wordt het een interview of vertel je als expert het verhaal. Afhankelijk van het doel en de boodschap kies je de vorm. In het ebook vloggen leer wat voor jouw idee geschikt is.

5. het Script: in welke volgorde ga je het vertellen?

Tot slot, een goed verhaal heeft een kop en een staart. De volgorde van het verhaal is belangrijk om de kijker te boeien tot het eind. Laat hem eventueel een actie doen. Gebruik de instructies om je eigen vlogscript te maken. De link naar de instructies vind je in het ebook.

Het vlogscript wat je gaat vertellen
Download het handboek voor zakelijk vloggen

Het ebook zakelijk vloggen is de ideale voorbereiding

Voordat je begint met vloggen moet je weten wat je gaat vertellen en hoe je dat doet. Een goede voorbereiding helpt daarbij.

In het ebook voor zakelijk vloggen leer je in 5 eenvoudige stappen precies wat je nodig hebt om een zakelijke vlog op te nemen.

Boeken over vloggen

Op zoek naar boeken over vloggen? Hieronder vind je praktische boekjes die je kunt gebruiken om beter te leren vloggen. Liever zakelijk vloggen leren met collega’s? Bekijk ons aanbod: cursus vloggen.

keyboard_arrow_up