Aftermovie maken van een bedrijfsfeest: zelf doen? Of laten maken?

Aftermovie maken van een bedrijfsfeest of -evenement: Zelf doen of laten maken?

Het (laten) maken van een aftermovie voor een bedrijfsfeest of -evenement is een superleuke manier om zo’n terugkerende gebeurtenis met collega’s vast te leggen.

Een goed gemaakte aftermovie is niet alleen leuk om later terug te kijken, maar het kan ook dienen als een krachtige marketingtool, het versterken van het merkimago en/of het stimuleren van betrokkenheid. De vraag is vaak: wil je deze aftermovie zelf maken? Of is het beter om het uit te besteden aan professionals? Laten we beide opties verkennen.

Optie 1: zelf een aftermovie maken

Voordelen

Kostenbesparing: Het zelf maken van een aftermovie kan kostenbesparend zijn, vooral als je al beschikt over de benodigde apparatuur en software.

Directe betrokkenheid: Niemand kent jouw bedrijf en de doelstellingen van het evenement beter dan jij en je collega’s. Deze interne kennis kan resulteren in een zeer persoonlijke en relevante aftermovie.

Flexibiliteit: Zelf filmen geeft je de flexibiliteit om op het moment zelf beslissingen te nemen over wat je wilt vastleggen.

Uitdagingen

Tijd en ‘film skills’: Het maken van een aftermovie vereist tijd en een zekere mate van vaardigheid in filmen en videobewerking. Natuurlijk kun je bij ons altijd een ‘cursus vloggen’ volgen die we dan op maat maken voor aftermovies.

Kwaliteit: Zonder professionele apparatuur en ervaring kan het moeilijk zijn om een aftermovie van hoge kwaliteit te produceren. Vaak is de kwaliteit van een smartphone meer dan voldoende, maar geluid en licht blijken vaak een uitdaging tijdens een event.

Focus: Het zelf filmen kan afleiden van deelname en netwerken tijdens het evenement. De kans dat je net die ene leuke gebeurtenis mist om te filmen is aanwezig.

Optie 2: Aftermovie laten maken door professionals

Voordelen

Hoge kwaliteit beeldmateriaal en geluid: Professionele cameramensen brengen expertise en hoogwaardige apparatuur mee, wat zorgt voor een verbluffend eindresultaat.

Tijdsbesparing: Door het uitbesteden hoef je geen tijd te besteden aan het filmen en bewerken, waardoor je je kunt concentreren op andere aspecten van het evenement.

Creativiteit: Professionals kunnen met een frisse blik naar je evenement kijken en creatieve ideeën aandragen die je misschien zelf niet had overwogen.

Montage Aftermovie: Het succes van je aftermovie wordt niet alleen bepaald door het filmen, maar ook de montage. Om een gave video te krijgen, zul je het beeldmateriaal moeten monteren. Het editen van films is een vak apart en kun je beter laten doen.

Nadelen

Kosten: Professionele videodiensten kunnen aanzienlijk duurder zijn dan het zelf maken van een aftermovie.

Minder persoonlijke Inbreng: Hoewel je nog steeds input kunt leveren, heb je minder controle over het creatieve proces en dus het eindresultaat van de film.

Factoren die invloed hebben om zelf een aftermovie te maken of om het uit te besteden

De beslissing om een aftermovie zelf te maken of uit te besteden hangt af van verschillende factoren:

  • Budget: Heb je de financiële middelen om professionals in te huren?
  • Tijd en expertise: Beschik je over de tijd en vaardigheden om zelf een kwalitatieve aftermovie te maken?
  • Doel van de Aftermovie: Is de aftermovie bedoeld voor intern gebruik of als onderdeel van een grotere marketingcampagne?
  • Complexiteit van het evenement: Hoe complex en grootschalig is het evenement?

Conclusie

Het maken van een aftermovie voor een bedrijfsfeest of -evenement is afhankelijk van het doel. Als het doel is om een professioneel, indrukwekkend product te creëren dat de waarden en het imago van je bedrijf weerspiegelt, dan kan uitbesteden aan professionals de beste keuze zijn. Is het evenement kleinschaliger  of het budget beperkt, dan kan het zelf maken van de aftermovie een slimme keus zijn. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de aftermovie de essentie van je evenement vastlegt en een blijvende indruk achterlaat bij je doelgroep.

Hulp nodig bij het maken van je professionele aftermovie?

Met onze camera-ervaring komt ook jullie event geweldig in beeld. Huur ons in en jouw bedrijfsfeest of -evenement wordt gedurende de dag gefilmd met meerdere camera’s. Zo weet je zeker dat alle ‘spannende’ gebeurtenissen in beeld komen.  Vervolgens wordt je aftermovie gemonteerd en digitaal aangeleverd in elk gewenst formaat. Meer weten? Neem contact op.

Vorig bericht
Waarom een 4K vlog camera kopen? Voor- en nadelen
Volgend bericht
Hoe marketing vlogs maken en effectief inzetten voor je bedrijf?
keyboard_arrow_up