Kieskeurig stapt in productvideo’s

Kieskeurig stapt in productvideo’s

Kieskeurig gaat met de vergelijkingssite BesteProduct.nl dit jaar honderden productvideo’s maken. De video’s bestaan uit een korte uitleg over een specifiek product en zijn gratis beschikbaar voor webwinkels. De fabrikant betaalt.

Vorig jaar heeft BesteProduct.nl veertig productvideo’s gemaakt om te testen. Dit heeft positief uitgepakt. Het grootste deel van de bezoekers bekijkt de video’s volledig uit. Een reden om dit jaar er vol op in te zetten.

Korte instrumentele productvideo’s

De video’s zijn korte productpresentaties van ongeveer een minuut. De fabrikant, die betaalt, heeft in dit korte tijdsbestek de mogelijkheid om alle productspecificaties te tonen. De productvideo’s zijn overigens instrumenteel van aard. Er worden dus geen commerciële aanprijzingen gedaan of klantervaringen getoond. Het is een objectieve productvideo die zodoende geschikt is voor elke webwinkelier.

Prijzen productvideo’s

De video’s worden onder het label EverythingVideo.nl vervaardigd. Zij hanteren een prijsmodel voor drie formats. Het goedkoopste format wordt gemaakt vanaf €395,-. Deze 45 seconde durende productvideo bevat statische weergaven van het product met voice-over (zie video onder). De meest uitgebreide variant is er vanaf € 1.200,-. De opnameduur bedraagt dan 60 tot 120 seconden inclusief een presentator.

Verschillen met zakelijke vlogs

Productvideo’s verschillen van zakelijke vlogs doordat productvideo’s  enkel het product en de specificaties centraal te stellen. Zakelijke vlogs geven je daarentegen de mogelijkheid om op een persoonlijke, niet instrumentele, manier jouw bedrijf onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Daarnaast is er een duidelijk verschil in kosten. Het opnemen van zakelijke vlogs kost  ongeveer € 75,- per vlog. De vlog wordt dan professioneel opgenomen in de vlog studio en afgemonteerd. Natuurlijk heb je altijd de vrijheid om in je vlog producten of diensten te benoemen.

Bron: Emerce

 

Vorig bericht
Vlogger gezocht; Vacature vlogger neemt zichtbaar toe
Volgend bericht
Meer bedrijven op zoek naar “vlogmeisters”
keyboard_arrow_up