Vacature vlogger

Vlogger gezocht; Vacature vlogger neemt zichtbaar toe

Op vacaturesites zie je het steeds vaker: vacature vlogger. Langzamerhand worden bedrijven meer bewust van de voordelen van vloggen. Ze zoeken vlogtalent om hun producten uit te leggen of nieuws te maken. Het valt niet te ontkennen, vlogger wordt een volwassen functie. Maar waarom zoeken bedrijven naar vloggers en wat zijn hun werkzaamheden?

Vloggers als onderdeel van het redactieteam

Pioniers als Wehkamp en Albert Heijn hebben vorig jaar al vlog vacatures uitgezet om hun redactieteam te versterken. Gezocht werd naar jonge mensen met een nieuwsgierige inslag en scherpe tongval. Het doel daarbij was om de doelgroep op een meer persoonlijke wijze te benaderen. De vloggers van Albert Heijn gingen aan de slag met het maken van informatieve vlogs voor het eigen personeel. Interne communicatie dus. Wehkamp zocht het in de hoek van vlogstylisten om klanten van Wehkamp te inspireren. Hiervoor werd de campagne Wehkamp’s Next Style Vlogger gelanceerd.

Coolblue als grote voorbeeld

Maar de echte grote speler op het gebied van zakelijk vloggen is Coolblue. Al jaren is video een onderdeel van hun communicatiestrategie. Niet alleen laten ze met hun vlogs zien hoe geweldig Coolblue is om voor te werken, maar ook maken ze productvlogs om klanten te helpen bij hun aankoopbeslissing en vragen. Wil je je als bedrijf laten inspireren, kijk dan vooral op het YouTube kanaal van Coolblue.

zakelijk vloggen coolblue

Vacature vlogger neemt toe

Grote bedrijven als Wehkamp en Coolblue zijn voorlopers op wat mainstream gaat worden. Maar als je de vacaturesites in de gaten houdt zal je zien dat het begrip Vacature vlogger steeds vaker opduikt. Zoek op Vacature vlogger in Google of op Indeed en tientallen vacatures verschijnen. Het lijkt onomkeerbaar. Vlogs en bedrijfsvideo’s vormen een nieuw medium om klant- en doelgroepen op een meer indringende wijze te bereiken.

Zakelijk vloggen voor elke onderneming

Overweeg je zelf om af en toe een vlog te maken voor je bedrijf, dan is het plaatsen van een vacature voor vlogger waarschijnlijk niet aan de orde. Ook het inrichten van een eigen opnamestudio is wat overdreven. Om toch ervaring met vloggen op te doen, kun je overwegen om gebruik te maken van een bestaande vlog studio als VlogStudio. Deze studio is voorzien van al het nodige materiaal en krijg je de begeleiding dat voor zakelijk vloggen noodzakelijk is. De studio huur je per 30 minuten. Voldoende tijd om twee vlogs op te nemen wat het een uiterst voordelige manier maakt om zakelijk te vloggen.

Websites voor vacature vlogger

Ben je op zoek naar een leuke baan als vlogger? Bekijk dan de onderstaande websites eens.

Vorig bericht
5 Tips voor zakelijk vloggen
Volgend bericht
Kieskeurig stapt in productvideo’s
keyboard_arrow_up